sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Na čtvercové základně o třech stupních dvoudílný hranolový podstavec čtvercového průřezu, ukončený v horní části rovnou římsou. Podstavec nese štíhlý sloup s kompozitní hlavicí, atickou patkou, s dříkem s entazí. Uprostřed dříku monogram IHS, zarámovaný dvěma zkříženými ratolestmi spojenými v horní části korunou. Na spodním dílu podstavce akantové kartuše, s německými nápisy. Nad kartuší v přední stěně reliéfně provedená koruna. Horní část podstavce v předu a po stranách zdobena plochými reliéfy P. Marie s hvězdami na oblacích, sv. Floriána a sv. Jana Nepomuckého. Na zadní stěně invokace Nejsvětější Trojice s chronogramem 1720. Na vrcholu sloupu osazena Nejsvětější Trojice – sedící Bůh otec s tiárou, mezi koleny drží Ukřižovaného, u jeho nohou je holubice na oblacích s andílčími hlavami. Materiál – pískovec. Zbytky polychromie a zlacení. (Kovaříková, 1988)