měšťanský dům

Výrazně exponovaný dvouposchoďový dům v jižní linii Velkého náměstí, zachovávající dvouosé dělení sdružených oken. Průčelí obrácené do náměstí v přízemí oetvřeno dvojicí oblouků do podloubí o dvou valených klenebních polích s výsečemi, na čele s předsazenými opěrnými pilíří ve vrcholu s pálenou krytinou. Hladká fasáda oddělena kordonovou římsou a završena ve vrcholu nízkou atikovou zídkou na konzolové římse.Pravoúhlé okenní otvory jsou osazeny kastlovými dvoukřídlými okenními konstrukcemi šestidílné osnovy s pevným příčníkem. Na úrovni prvního patra jsou sdružená okna sjednocena společnou rovnou parapetní a nadokenní římsou v mělké plošné šambráně. V druhém patře se motiv šambrány opakuje bez uplatnění říms. Původní hlavní prostory, následující za otevřeným loubím, byly částečně novodobě přeřešeny s vestavěním nového schodiště. V původních částech dispozice se dochovaly valené klenby na trojúhelných výsečích. Obdobně byla upravena obě patra s plochými stropy. Nejstaršími částmi jsou sklepy s kamennou valenou klenbou. Objekt je zakončen nízkou sedlovou střechou s hřebenovou linií podél linie dané strany náměstí.