měšťanský dům

Jednoposchoďový dům s půdním polopatrem s výraznou čtyřosou fasádou. Ta je v partii přízemí členěna třemi pravoúhlými okenními otvory a ve třetí ose z pohledově pravé strany pravoúhlým vstupem plošně profilovaného pískovcového ostění. Okenní otvory osazeny dřevěnou okenní konstrukcí kasltových dvoukřídlých oken klasicky čtyřdílné osnovy s pevným příčníkem. Plošně reliéfní fasáda je doplněna rovnou parapetní a profilovanou nadokenní římsou. Hladká fasáda je členěna pěticí přízedních pilastrů vysokého řádu na soklu s vrcholovou hlavicí a plastickým dekorem v horní polovině plochy. Partie prvého patra opakuje členění oken s výraznějším odlišení tvarové modifikace zalomených nadokenních říms, nesených klenáky. Úroveň půdního polopatra pročleňují jen pravoúhlá okna dvoukřídlé konstrukce s mělkou plastickou šambránou. V ose jsou parapetní a nadokenní partie plošně vázány. Ve vrcholu profilovaná korunní římsa doplněna o středově situovaný atikový volutový štít s vikýřovým kruhovým oknem a nízkou sedlovou stříškou. Vlastní objekt je završen nízkou sedlovou střechou s hřebenem souvisle s čarou náměstí. Přízemní členění dispozice uchovává původní valené klenby na trojúhelných výsečích. Výjimečně se dochovaly obdobné lenby v cetrální dispozici prostor prvního patra. Zbývající místnosti jsou plochostropé.