socha sv. Rocha

Na betonovém hranolovém podstavci stojí nízká kamenná deska s ústupkem zakončená oblounem. Na desce stojí z cihel zděný omítaný hranol. Na čelní straně hranolu polokruhem uzařená vpadlá plocha (ve starší kartě uvedeno, že na čelní straně umístěno vročení 1866, dnes nečitelné), na bočních stranách jsou tyto plochy obdélné. Zadní strana hladká. Na hranolu stojí profilovaná podnož s projmutými stranami, pouze zadní strana rovná, hladká. Socha sv. Rocha stojící na podnoži je v obvyklém ikonografickém podání. Postava je esovitě prohnuta, pravá noha je pokrčena v koleni. Od stehna dolů je tato noha odhalena, nad kolenem morová rána. Pravá ruka pozdvižena, levá vytahuje šaty a odhaluje tak pravou nohu s morovou ránou. Hlava je otočena nad levé rameno. Světec je s krátkými vlnitými vousy a vlasy. Při levé noze světce sedí pes. Roch je oblečen v dlouhých splývavých nedělených šatech, nad pasem přepásána provazem. Přes ramena přehozen krátký plášť, vpředu ozdben reliéfními mušlemi. Obut je do vysokých bot. Na zádech klobouk.