městský dům

Hloubkově orientovaný, jednopatrový řadový dům se dvěma oblouky podloubí. Dům stojí ve svahu, na vysokém soklu vyzděném z lomového kamene - uprostřed soklu je na úrovni ulice B.N. pravoúhlý vstup do sklepních prostor, které zasahují před půdorys domu. Ostění vstupu hladké, pískovcové, s odděleným nadsvětlíkem. Trojosá fasáda domu bez štítu.je omítnuta světle šedou omítkou, architektonické prvky v bílé barvě. Oblouky podloubí spočívají na hranolových omítaných pilířích a jsou v záklencích lemovány štukovým ostěním s lištou. Nároží domu zpevněna bosáží. Šestitabulková okna patra jsou osazena v ostění, ze kterého vybíhají volutové konzoly nesoucí římsovou suprafenestru. Mezi konzolami je vpadlý obdélný rámec. Pod okny profilovaný parapet, nesená konzolkami s kanelurou a diamantovou hlavicí. Fasádu člení profiolovaná kordonová římsa nad přízemím a masivnější korunní, nad kterou se uprostřed zvedá malý štít se čtvrtkruhovými okraji a převýšenou střední částí na pilastrech, zakončenou nad římsou polokruhově.Uprostřed štítu je úzké okénko. Boční fasáda o dvou okenních osách se stejným členěním jako hlavní průčelí, má v přízemí jeden arkádový oblouk. Podloubí je plochostropé se třemi obdélnými zrcadly, rámovanými lištami. Jsou zde osazena dvě okna v profilovaných šambránách a uprostřed vchod do domu s klasicistním pískovcovým portálem s vykrojenými horními rohy. Zadní průčelí je trojosé, omítnuté bíle. Střecha valbová, krytá taškami. V přízem vpravo valeně klenutá síň a z ní segm. klenuté sestupné schodiště. Dům nezpřístupněn.