hospodářská budova V.

Hospodářská budova V. je přízemní zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu, s rizalitem na severní straně západního průčelí. Na severu se k objektu v ose napojuje další hospodářská budova (VI.), na jihu pak hospodářská budova IV. Obě jsou o něco vyšší, než hospodářská budova V. Ta má západní průčelí v dolní části chráněné soklem. V ose první zprava je velký a široký obdélný otvor, nahoře zaklenutý do segmentového oblouku. V otvoru jsou dvoukřídlá prkenná vrata svlakové konstrukce. Stejný otvor, avšak zazděný, se nachází vlevo od vrat. V následující ose je vysoké a široké vpadlé pole, v němž je obdélný, na šířku orientovaný otvor pro dvoukřídlá prkenná vrata svlakové konstrukce. Na levé straně západní fasády se nachází přístavek. Jeho pravá boční stěna je bez otvorů, je k ní přistavěno komínové těleso (?), sahající nad pultovou střechu přístavku. V přední stěně přístavku je vlevo vstup a vpravo od něj okno. Levá boční stěna přístavku je bez otvorů, stejně jako celá východní fasáda budovy. Objekt má sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, krytinou jsou bobrovky.