sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Na čtyřbokém soklu, stojícím na čtyřhranné základně je osazen dvoustupňový podstavec čtvercového průřezu ukončený římsou, nesoucí štíhlý hladký sloup s atickou patkou a korintskou hlavicí. Dřík sloupu s entazí, ve středu dříku monogram IHS, orámovaný zkříženými ratolestmi, nahoře spojenými korunou. Na přední stěně podstavce akantová kartuše s nápisem a letopočtem 1731, na zadní straně tesaný nápis s letopočtem opravy 1772. Sloup nese sochu Immaculaty v obvyklém pojetí, stojící na zeměkouli ovinuté hadem, v dynamickém šroubovitém postoji, s rukama sepjatýma u pravého ramene, s hlavou skloněnou k levému rameni. Postava ženy je oděná v bohatě řasené roucho, tvořící u levého boku vzdutý záhyb. Dvoutřetinová velikost. Materiál – pískovec, zbytky polychromie a zlacení. (Kovaříková, 1988)