městský dům

Jednopatrový řadový dům s rovnou atikou, s omítkou okrové barvy. Tříosé průčelí do ulice je osazeno pravoúhlými šestitabulkovými okny, na atice uprostřed oknem šestitabulkovým a v krajních osách okny žaluziovými. Okna rámují ploché štukové šambrány bílé barvy. Na atice a v přízemí obíhají celá okna dokola, v prvním patře jsou doplněny jednou odstupněnými parapety a reliéfně vystupujícími obdélníky parapetních výplní v barvě fasády. Horizontální členění fasády zajišťuje pískovcový obklad soklu, prolomený dvěma větracími okénky do suterénu. Nad přízemím a nad prvním patrem probíhají profilované kordonové římsy a fasádu završuje výrazná profilovaná korunní římsa se zubořezem. Do domu se vstupuje polokruhově zaklenutým pískovcovým portálem v pravé krajní ose přízemí. Okraje ostění, stejně jako kubické římsy záklenku a lichoběžníkový klenák s číslem domu 186 jsou na okrajích doplněny rytými liniemi. V portále jsou osazeny novodobé dvoukřídlé dřevěné dveře se třemi vpadlými výplněmi na každé straně. Dvorní fasáda je omítnuta bílou hladkou omítkou a završena trojúhelným štítem. V přízemí je prolomena arkádou na hranolovém pískovcovém pilíři s římsovou hlavicí a vysokým kubickým soklem. Záklenky arkády jsou velmi stlačené segmentové oblouky. Arkáda je podklenuta plackami na pasech. V prvním patře je nad arkádou novější zeď (z cihelného zdiva, narozdíl od kamenného zbytku domu) prolomená dvěma šestitabulkovými okny. Nad prvním patrem ustupuje terasa s jednoduchým zábradlím a za ní se uplatňuje trojúhelný štít.