městský dům

Jednopatrový řadový dům s rovnou atikou, omítnutý hladkou omítkou šedé barvy. Tříosé průčelí do ulice je osazeno pravoúhlými okny, na atice uprostřed oknem šestitabulkovým s žaluziovými okny po stranách. V prvním patře jsou okna osmitabulková a v přízemí šestitabuková. Okna rámují štukové šambrány v barvě fasády s bílou lištou na okraji. Pod okny jsou jednoduché parapety. V přízemí se v pravé ose vstupuje do domu mírně stlačeně polokruhově zaklenutým portálem se štukovým ostěním s vystupujícím lichoběžníkovým klenákem ve vrcholu záklenku. V portále jsou osazeny dvoukřídlé kované dveře se šesti prosklenými výplněmi na každém křídle. Horizontální členění fasády tvoří pískovcový obklad soklu, jednou odstupněná kordonová římsa nad přízemím, kordonová římsa s úzkými profily po krajích a oblým prostředním profilem nad prvním patrem. Fasádu završuje korunní římsa nesená hranolovými konzolkami. Mezi nimi je bílý štukový vegetabilní ornament ve tvaru dolů obrácených zvoncovitých květů, spojených okrajovými listy se sousedním motivem. Dvorní průčelí je novodobě přeřešeno. V levé části vystupuje krátké dvorní křídlo, v zadní části s trojúhelným štítem, jednoosé, z boku dvouosé. Hlavní budova je v přízemí i patře opatřena skleněnými výplněmi.