městský dům

Jednopatrová nárožní budova má do ulice Šmilovského šest a do ulice Rektora Stříteského sedm okenních os. Budova ve tvaru základního půdorysu L je uzavřena ve dvorní části vysokou omítnutou zdí, vyhrazenou sousedními parcelami, je zde připojeno i krátké dvorní křídlo, sousedící s domem 193. Všechna dvorní průčelí jsou dvouosá, bez štítu. Uliční fasáda je horizontálně členěna profilovanou kordonovou římsou nad prvním patrem a završena vysoce plastickou korunní římsou. Průčelí jsou bez štítů. Čtyřtabulková okna jsou osazena do plochých štukových šambrán a opatřena jednoduchými parapety. Sokl domu je obložen pískovcovými deskami. Dvorní fasáda a fasáda do ulice Šmilovského jsou omítnuty v krémové barvě, fasáda do ul. Stříteského má žlutou omítku a v prostřední okenní ose je osazen pískovcový portál, rámovaný podloženou lištou. Ve zvýrazněném klenáku je číslo domu. V portále jsou osazeny dvoukřídlé dřevěné dveře s proskleným nadsvětlíkem. Střecha je složena ze dvou sedlových střech, které na sebe navazují v pravém úhlu. Hřebenem jsou orientovány souběžně s průčelím, krytina bobrovka nová. Prostor atria se před několika lety proměnil v hlavní komunikační centrum budovy s moderně pojednaným schodištěm a ochozem v kombinaci skla a oceli. Ze stejných materiálů je i zastřešení atria.