měšťanský dům

Výrazně široká stavební parcela jednoposchoďového domu ve východní čáře ulice Moravcovy. Hladká průčelní opravená fasáda je členěna přízemním soklem a profilovanou vyloženou kordonovou a korunní římsou. Plošné členění je založenou na nepravidelném rozestupu celkově čtyř okenních os v přízemí a pěti v prvním patře. Přízemí je řešeno vysokými obdélnými pravoúhlými okenními otvory bez šambrán s vyloženou rovnou parapetní římsou, osazené dřevěnou okenní dvoukřídlou konstrukcí čtyřdílné kvadratické osnovy. V úrovní třetí okenní osy pohledově zleva je pravoúhlý otvor průjezdu segmentově zaklenutý a osazený dvoukřídlou dřevěnou konstrukcí vrat z masivu s dvojicí průhledů v podobě výsečí kružnice. Nad průjezdem jsou novodobě umístěny dvojice závěsných světelných těles. Zóna oken prvního patra je členěna oproti přízemí výškově menšími obdélnými okenními otvory, osazenými dřevěnou okenní dvoukřídlou konstrukcí čtyřdílné kvadratické osnovy také s vyloženou profilovanou rovnou parapetní římsou. Objekt je završen nízkou sedlovou střechou s hřebenem štítu podél uliční čáry. V dispozici přízemí se dochovaly původní barokní valené klenby na výsečích s asymetricky přibližně na střed vloženým valenně zaklenutým průjezdem na něhož navazuje vložené těleso dvouramenného schodiště do prvního patra. Místnosti prvního patra zachovávají dispoziční členění přízemí s převážně plochými stropy.