měšťanský dům

Výrazný dům na východní straně uliční čáry ulice Moravcovy. Hlavní fasáda o celkově sedmi okenních osách vykazuje i přes novodobé přeřešení existenci původně dvou měšťanských domů, spojených v roce 1727 barokní stavební úpravou. Pohledově levá šáast fasády o čtyřech osách je členěna nepravidelným rozestupem v přízemí menších pravoúhlých okenních otvorů, v patře pak objemově větších v mělké okenní plošné šambráně s parapetem bez nadokenních říms, odstraněných úpravou v 70. letech 20. století. Okenní špalety jsou osazeny dřevěnými kastlovými dvoukřídlými konstrukcemi s pevným poutcem a klasického šestidílného rastru. Hladká fasáda je prolčeněna přízemní podmazávkou a v úrovní nad frontou oken prvního patra mírně předsazenou původně atikovou zdí. Druhá pohledově pravá polovina fasády domu výškově mírně přesahující korunu atiky sousední části je členěna třemi osami nepravidelnými rozestupy. V pohledově třetí ose zprava je vložen pravoúhlý vjezd rovného překladu s osazenými dvoukřídlými kovovými vraty. Celkově měnší pravoúhlé okenní špalety jsou osazeny okenními konstrukcemi shodnými s použitými na levé polovině fasády. Hladká fasáda je očištěna o jakýkoliv aktivní prvek mimo fabionovou korunní římsu atikové zdi. Objekt je kryt spojenou dvojicí nízkých sedlových střech s hřebenovým štítem souběžným s uliční čarou. Hlavní vstup ústí do velké síně zaklenuté polovalenou klenbou na styčných trojúhelných výsečích. Průjezd do dvora je pak zaklenut obdobně. Místnosti přízemní dispozice domu jsou zaklenuty vesměs valeně na výsečích nebo s rovnými stropy, v prvém patře pak jsou místnosti plochostropé.