městský dům

Jednopatrová řadová budova ze smíšeného zdiva má zeleně omítnutou uliční fasádu o pěti okenních osách, s rovnou atikou. Původní atikové patro je v současnosti přestavováno, takže dům bude mít dvě patra. Osazená okna jsou šestitabulková v hladkých šambránách okrové barvy. Mají profilované parapety a pod nimi obdélné parapetní výplně, přerušené uprostřed reliéfem kruhu. Stejný motiv se opakuje i pod římsovými suprafenestrami. Přízemí je prolomeno dvěma vstupními otvory. Oba mají segmentový záklenek a stejné pískovcové portály - hladká ostění bez vystupujících článků člení jenom rytí, které vytváří v místě klenáku, římsek a soklu zrcadla s vpadlými rohy. V portálech jsou osazena dvoukřídlá dřevěná vrata s prosklenými nadsvětlíky a dvěma svislými skleněnými výplněmi na každém křídle. Další architektonické členění tvoří dvě ploché kordonové římsy - nad přízemím a patrem a profilovaná korunní římsa, završující atiku. Přízemí má ve štuku naznačenou kvádříkovou bosáž, patra jsou hladká. Na rozích domu je vertikální bosovaný štukový pás v okrové barvě. Dvorní průčelí je tříosé. Vystupuje zde schodiště na pavlač, nesenou jedním hranolovým pilířem s římsovou hlavicí. Dvorní průčelí má také nově vyzděný štít se třemi okenními otvory a polovalbou. Dvorek vybetonovaný. K pravé části domu vzadu přiléhá dvorní křídlo, které je v zadní části dvouosé a do dvora tříosé. Okna dvorního křídla mají segmentový záklenek a jsou půlená. Do dvora je osazeno jen okno v pravé krajní ose, zbylé dvě jsou zaslepeny. Aktuální přístavba se projevuje novým půdním polopatrem a trojúhelným štítem na dvorním křídle.