měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům ze smíšeného zdiva má růžovou omítku s bílými architektonickými prvky. Dvouosé průčelí horizontálně člení vysoký sokl s pískovcovým obkladem, štuková pásová bosáž přízemí, zakončená jednoduchou kordonovou římsou a bohatě profilovaná korunní římsa - obě římsy navazují na fasádu vedlejšího domu čp. 200. Vertikální členící prvky jsou lizény na okrajích fasády v přízemí i patře. Nad korunní římsou se zvedá štít s malým okénkem uprostřed. Plocha štítu je konvex-konkávně zvlněná, završená zprohýbaným tympanonem s bohatě profilovaným okrajem. Osmi-tabulkové okno v pravé ose přízemí je osazeno do fasády hladce. V patře jsou okna čtyřtabulková, rámovaná štukovými šambránami s lištou na okraji. Nad okny jsou zalamované suprafenestry. V levé ose přízemí je osazen pozdněgotický pravoúhlý portál s bohatou profilací a přetínajícími se pruty. Kámen je zatřený lesklou hnědou barvou. K portálu vede nové pískovcové schodiště s pěti schodovými stupni. Střecha valbová, krytá eternitem. Trojosé dvorní průčelí bez štítu má stejnou barevnost fasády jako uliční průčelí. V levé části ústí segmentově zaklenutým vstupem chodba z domu. Vedle ve střední ose je jeden oblouk pavlače, levá osa je zaslepena a je před ní vloženo novodobé schodiště na pavlač (nerezové zábradlí, kamenný obklad). V patře jsou tři oblouky arkád klenuté na omítané pilíře bez členění. Poprsně mají vpadlé obdélné výplně. Patro pavlače je sklenuto křížově s hřebínky mezi pasy. Dvorní křídlo u pravé části domu s dřevěnou zasklenou pavlačí v patře.