městský dům

Dvoupatrový řadový dům ze smíšeného zdiva má šedou omítku v různých odstínech. Hlavní část domu je trojosá, v levé části ustupuje za líc o patro nižší jednoosá fasáda, v místě bývalé uličky mezi domy. V patře má okna typu T a v přízemí pravoúhlý portál se štukovou profilací a vloženým dřevěným rámem původních dveří (ty už jsou ale nahrazeny novodobými). Hlavní fasáda s vysokou atikou je horizontálně členěna pískovcovým omítaným soklem, v přízemí kvádříkovými štukovými bosami, v patře pásovou bosáží s kvádříky zdůrazněným nárožím. Nad přízemím a prvním patrem probíhají těžké profilované kordonové římsy. Atika je završena rovnou korunní římsou s jemnou profilací. Druhé patro a atika mají fasádu hladkou. Okna jsou zde osazena do šambrán se dvěma lištami, ve druhém patře mají po čtyřech tabulkách, na atice jsou žaluziová. Okna tvaru T jsou osazena v prvním patře do šambrán s lištami a ušima. Suprafenestry jsou zalamované, v krajních osách uprostřed vyklenuté. V přízemí je vpravo osazen bosovaný portál s polokruhovým záklenkem, obdélnými římskami a vystupujícím klenákem s číslem domu. Osazená dvoukřídlá vrata jsou klasicistní. V záklenku jsou výplně s paprsčitým motivem, pod nimi probíhá přes obě křídla zubořezová římsa, nesená sloupkem s volutovou hlavicí. Původní kování a úchytky zachovány. Střecha pultová s vnitřním úžlabím. Pozoruhodný je interiér dvora, po jehož severní straně probíhá v patře vzdušná křížově zaklenutá lodžie s toskánskými sloupy.