městský dům

Jednopatrový zděný dům o čtyřech okenních osách, uzavírající severní frontu náměstí (na tzv. Velké straně). Na sousední domy vpravo navazuje bez podloubí, takže ustupuje z uliční čáry. Sedlovou střechou s náznakem valby na levé straně, navazuje na podélné hřebeny sousedních střech, oddělených požárními štíty. Nynější eternitová krytina nahradila starší břidlici. Fasáda průčelí je strohá, hladce omítnutá, členěná jen mezipatrovou a korunní římsou, nasazenou na pás vlysu pod střechou. Obdélná okna lemují štukové šambrány na parapetních římsách. Okenní křídla jsou novodobá, zachovávají členění podle starších oken na 6 tabulek. Vstupní dveře, osazené v klasicistním pískovcovém portálu s klenákem jsou novodobé, nahradily hodnotné dvoukřídlé klasicistní dveře s nízkým mřížovým nadsvětlíkem.