městský dům

Jednopatrový zděný dům v severní frontě náměstí (na tzv. Velké straně). Na sousední domy vpravo navazuje podloubím, otevřeným do náměstí třemi půlkruhovými oblouky na hranolových pilířích s patkami a deskovými hlavicemi. Sedlovou střechou s náznakem valby na levé straně, kde sousední dům ustupuje do pozadí, navazuje na podélné hřebeny sousedních střech, oddělených požárními štíty. Střecha je oproti ostatním domům nasazena až na půdní nadezdívku. Fasáda průčelí je strohá, hladce omítnutá, členěná jen mezipatrovým pásem a korunní římsou. Čtveřici oken v patře lemují doplněné stuhové šambrány. Prostor podloubí je zaklenutý třemi poli plackových kleneb do pasů. Vstupní dveře jsou novodobé, stejně jako kovové výkladce obchodů po obou stranách.