městský dům

Jednopatrový zděný dům o čtyřech okenních osách, v severní frontě náměstí (na tzv. Velké straně). Na sousední domy navazuje podloubím s průběžnou komunikací. Sedlovou střechou navazuje na podélné hřebeny sousedních střech, oddělených požárními štíty. Nynější krytina eternitová, vestavba do podkroví se projevuje čtyřmi střešními vikýři s valbovými stříškami. Fasáda průčelí je strohá, hladce omítnutá, vycházející z modernistické úpravy 1.pol.20. století (tehdy provedené v tvrdé omítce). Dva užší půlkruhové oblouky loubí a jeden široký eliptického tvaru nesou robustní hranolové omítané pilíře s deskovými abaky. Archivolty lemuje hladká pásová šambrána. Fasáda patra je členěná jen mezipatrovým pásem a linií oken, s druhotně doplněnými lištovými šambránami. Nadpraží oken propojuje vodorovný pás, zřejmě pozůstatek poválečné tvrdé fasády. Římsa ukončující shora průčelí je v profilaci silně stylizovaná. Okenní křídla jsou novodobá, dvoukřídlá s dvoukřídlou ventilací, dovnitř otevíravá, špaletová. Barevné řešení je nepůvodní. Hladce omítaný prostor podloubí, dělený do dvou nestejných polí mezilehlými pasy, má křížové, ve vrcholech deformované klenby. Přízemí je z podloubí osvětleno novodobými výkladci a prosklenými dveřmi z konce 20. století. V podloubí se v celé šíři domu zachovala dlažba z ošlapaných pískovcových desek, kladených podélně na vazbu.