městský dům

Objekt v řadové zástavbě na náměstí, jednopatrový s podloubím. Sedlová střecha s eternitovou krytinou má hřeben rovnoběžný s uličním průčelím. Průčelí do náměstí člení 4 okenní osy nad dvěma arkádami podloubí. Oblouky loubí plochého eliptického tvaru nesou robustní hranolové pilíře s deskovými abaky. Archivolty lemuje hladký pásek. Omítka v přízemí, zvlněná svislým rýhováním a v patře plastické geometrické členění odpovídá období mezi dvěma světovými válkami (20.stol.). Na mezipatrový vlys nasedají geometrizované edikuly s kanelovanými pilastry, tvořící orámování obdélných oken. V podloubí se uplatňují hladce omítané křížové klenby s hřebínky. V přízemí jsou prolomeny novodobé výkladce. Původní dlažbu v podloubí nahradila nevhodná betonová zámková dlažba.