poklona

Výklenková kaple (poklona) v typologicky obvyklém tvarosloví. Volně stojící architektura obdélného půdorysu, s vysokou hmotově odlišenou podezdívkou, je završena výrazně ořímsovaným trojúhelným štítem a kryta sedlovou stříškou, opatřenou pálenou krytinou. Na přední i zadní straně je střední partie průčelí vpadlá a v ose obou průčelí je prolomena segmentově završená nika. Po stranách výklenku jsou přestavené pilastry, jejichž hlavice jsou součástí profilované podstřešní římsy, ve střední části obou štítů ustupující nad vpadlými úseky. Fasády jsou hladké, původní štukový dekor se zřejmě nedochoval. V nikách jsou osazeny obrazy – malby na plechu. Na čelní (jižní) straně sv. Cyril a Metoděj, na zadní (severní) straně sv. Jiří bojující s drakem.