zemědělský dvůr Hraběnčin - správní budova

Jednopatrová budova hospodářského dvora na obdélném půdorysu. Fasáda červená, arch. prvky šedé. Moderní adaptace interiéru pro líheň kuřat zasáhly většinu prostor, stejně jako přilehlé hospodářské budovy. Po požáru nová valbová střecha (2002), krytá plechem s půdní vestavbou - na vnějšku prosklené hranoly vikýřů ve dřevěných rámech. Vertikální členění budovy lískovcovým obkladem soklu, plochou kordonovou římsou nad přízemím a jednoduchou korunní římsou. Okna jsou sdružená po dvou, hlavní průčelí má pět okenních os. V přízemí je v prostřední ose osazen polokruhově ukončený bosovaný portál s odrazníky a aliančním erbem v kartuši klenáku. Erb je polychromovaný (na fasádě je osazena kopie, restaurovaný originál bez polychromie je osazen v interiéru v kanceláři ředitele). Erb sdružuje Trautmansdorfský a Dietrichštejnský znak pod hraběcí korunkou. Ke vchodu vedou tři schody, v portále jsou osazeny dřevěné dvoukřídlé vrata s obdélnými zrcadly s vykrojenými rohy ve výplních. Pravoúhlá šestitabuková okna jsou po dvou osazena v šambráně s ušima a kapkami, rámované lištou, s pětilistými rozetami v rozích. Nároží budovy vyztuženo mohutným opěrákem. Okna nad portálem jsou sdružena tři (prostřední zaslepeno), 4. okenní osa v patře slepá. Boční průčelí se stejnými architektonickými prvky jako hlavní. Vlevo dvouosé se sdruženými okny, k němu připojena dostavba prosklené vstupní kanceláře na půdorysu čtvrtkruhu. Levé průčelí je tříosé, v 1. ose s portálem s jednokřídlými dveřmi. Kanceláře klenuté valeně s lunetami s vytaženými hřebínky.