kostel

Orientovaná, podélná stavba složená z pravoúhle zakončeného presbytáře, zaklenutého jedním polem křížové klenby, a obdélníkové, plochostropé lodi, oddělené od něj půlkruhovým triumfálním obloukem. K severní zdi presbytáře se přimyká sakristie, zaklenutá valeně se čtyřmi pětibokými výsečemi. Na jižní straně lodi před triumfálním obloukem kaple na obdélném půdorysu. V západní části lodi zděná kruchta na dvou pilířích, podklenutá třemi poli křížové klenby. Stavbu horizontálně člení podnož a hlavní římsa. Světlo do presbytáře přivádí okno na jižní straně, na východě je zazděné. V exteriéru přechází presbytář v sakristii s oratoří v patře. Vchod do sakristie na západě, nad ním v patře pravoúhlé okno, na severu v přízemí pravoúhlé okno, na východě nad sebou dvě pravoúhlá okna, dolní přivádí světlo do sakristie. Severní strana lodi prolomena třemi okny se segmentovým záklenkem, pod prostředním vchod. Napravo od okna nejblíže presbytáři zazděné malé gotické okénko s lomeným obloukem. Kaple na jižní straně lodi je osvětlena díky východnímu a západnímu oknu s půlkruhovým zakončením. Jižní stěnu kaple zdobí sluneční hodiny (letopočet 1802 a nápis: Pokud máme čas, prokazujme dobro všem.). Světlo do lodi je z jihu přiváděno dvěmi okny se segmentovými záklenky, západní způli zazděno, pod východním oknem jižní stěny vchod. V přízemí západního průčelí vchod se zalamovanou šambránou, pod křídlovým frontonem letopočet 1786. Nad vchodem okno segmentově ukončené. Nad hlavní římsou volutový štít s trojúhelníkovým tympanonem. Fasáda kostela hladce omítnuta, nárožní pilastry. Střecha sedlová, nad presbytářem zvalbená. Materiál: smíšené zdivo, hladce omítnuté; krytina: bobrovka