městský dům

Jednopatrový zděný dům o čtyřech okenních osách, v severní frontě náměstí (na tzv. Velké straně). Na sousední domy vpravo navazuje podloubím s průběžnou komunikací. Sedlovou střechou navazuje na podélné hřebeny sousedních střech, oddělených požárními štíty. Nynější eternitová krytina nahradila starší plech, vestavba do podkroví se projevuje střešními okny. Fasáda průčelí je strohá, hladce omítnutá, vycházející z modernistické úpravy 1.pol.20. století (tehdy provedené v tvrdé omítce). Dva oblouky loubí eliptického tvaru nesou robustní hranolové omítané pilíře s deskovými abaky. Archivolty lemuje hladká pásová šambrána. Fasáda patra je členěná jen mezipatrovým pásem a linií oken, vložených mezi široké pásy spojitého parapetu a vlysu pod střechou. Římsa se pohledově neuplatňuje. Obdélná okna lemují po bocích hladké stojky. Okenní křídla jsou novodobá, dvoukřídlá s ventilací, dovnitř otevíravá. Barevné řešení je nepůvodní. Hladce omítaný prostor podloubí, dělený do dvou polí mezilehlými pasy, má plackové klenby na vložených pasech. Přízemí je z podloubí osvětleno novodobými výkladci a prosklenými dveřmi z konce 20. stol., které nahradily výtvarně kvalitnější historizující krámcový výkladec. Dlažba má moderní hladké provedení z řezaných pískovcových dlaždic.