městský dům

Řadový dům ve svahu proti faře, dvoupatrový, šest okenních os, sedlová střecha, krytina keramická - bobrovky. Fasáda do ulice - po bocích bosovaný pilastr přeťatý patrovou římsou. První patro: členění zleva v osách: portál vstupu, zazděný portál (s odstraněným schodištěm či peronem), tři pravoúhlá okna, okna dvojitá, dřevěná, osmitabulková dvoukřídlová, osazená z líce, šambrány jednoduché, orámované dvojitou lištou, parapetní římsa šambrány o málo přesahuje, v celém prvním patro průběžná bosáž, vysoký sokl z omítaných pískovcových kvádrů. Oba portály setjné, pískovcové, půlkruhově zakončené s klenákem s motivem věnce, přeťaté v patě oblouku římsou, vstupní přístupný po třech předložených schodech. Vstupní dveře dvoukřídlé, s nadsvětlíkem (půlkruh s radikálními příčlemi, zasklený), dveře rámové, v horní části zasklené, v dolní zdobené plošnou kanelurou. V pravém portále zasazeno půlkruhové okno. Druhé patro šest oken typu prvního patra s klenáky v šambráně, zasahujícími až do korunní římsy.