výklenková kaplička - poklona

Výklenková kaple (poklona) v typologicky obvyklém tvarosloví. Volně stojící architektura obdélného půdorysu, s nízkou hmotově odlišenou podezdívkou, je završena výrazně ořímsovaným trojúhelným štítem a kryta sedlovou stříškou, opatřenou pálenou krytinou. V přední stěně, jejíž střední partie je vpadlá, je prolomena velká segmentově završená nika, krytá novodobým prosklením s nadsvětlíkem. Po stranách výklenku jsou přestavené pilastry, na něž nahoře dosedá štukový dekor v podobě čabraky se střapci a vyložená profilovaná podstřešní římsa. Boční stěny kaple člení menší, obloukově završené výklenky, nad nimi pak plastický ornament opět v podobě čabrak se střapci. Fasády provedeny v bílé vápenné omítce, podezdívka, pilastry a štukové dekorativní prvky jsou barevně odlišeny.