dům čp. 311 (ze souboru domů dělnické kolonie)

Dům čp. 311 je částí čtvrtou od jihozápadu pětidomku, tvořeného domem čp. 306, domem čp. 308, domem čp. 309, domem čp. 311 a domem čp. 314. Dům čp. 311 je přízemní zděný omítnutý objekt, jehož základní obdélný půdorys je na jihovýchodní straně uprostřed rozšířený o obdélný přístavek. V jihovýchodním průčelí vlastního domu je vpravo a vlevo od přístavku novodobé okno ve špaletě, jihovýchodní stěna přístavku je bez otvorů. Dům má přesahující sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, s krytinou z pásové lepenky. Na jihovýchodní straně jsou ve střeše domu dvě střešní okna. V hřebeni střechy domu je zasazen u napojení na střechu sousedního domu čp. 309 zděný komín, podobný, avšak vyšší, je pak na pravé straně střechy přístavku.