dům čp. 318 (ze souboru domů dělnické kolonie)

Dům čp. 318 je střední částí trojdomku, tvořeného domem čp. 316, domem čp. 318 a domem čp. 319. Dům čp. 318 je přízemní zděný omítnutý objekt, jehož základní obdélný půdorys je na jihovýchodní straně uprostřed rozšířený o obdélný přístavek. Vpravo a vlevo od přístavku je ve stěně domu vždy jedno okno ve špaletě – je novodobé a nečleněné. Přístavek má jihovýchodní stěnu bez otvorů, v jihozápadní stěně je obdélný okenní otvor, vyplněný skleněnými cihlami. V severovýchodní stěně přístavku jsou vpravo vstupní dveře a vlevo pak nečleněné novodobé okno ve špaletě. V dvouosém severozápadním průčelí domu jsou obdobná novodobá okna, jako v uliční fasádě. Dům má přesahující sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, s krytinou z novodobé lepenky, jejíž šablony imitují svým tvarem cihly. Na jihovýchodní straně jsou ve střeše dvě symetricky rozmístěná střešní okna. V hřebeni střechy, u napojení na vedlejší dům čp. 319, je nízký zděný komín.