dům čp. 319 (ze souboru domů dělnické kolonie)

Dům čp. 319 je severovýchodní částí trojdomku, tvořeného domem čp. 316, domem čp. 318 a domem čp. 319. Dům čp. 319 je přízemní zděný omítnutý objekt, jehož obdélný půdorys je na jihovýchodní straně rozšířený o obdélný přístavek. Vlevo od přístavku je ve stěně vlastního domu novodobé nečleněné okno ve špaletě. Přístavek má jihovýchodní stěnu bez otvorů, v jihozápadní stěně je obdélné nečleněné okénko v hluboké špaletě. Téměř celá severovýchodní stěna přístavku a dolní část téže stěny vlastního domu je zakrytá obdélnou přístavbou zděných kůlen. Severovýchodní průčelí domu zakončuje trojúhelný štít. V dvouosém severozápadním průčelí domu jsou obdobná novodobá okna, jako v uliční fasádě. Dům má přesahující sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, s krytinou z novodobé lepenky, jejíž šablony imitují svým tvarem cihly (přístavba kůlen má vlastní pultovou střechu). Na jihovýchodní straně jsou ve střeše dvě střešní okna vedle sebe. V hřebeni střechy, u napojení na vedlejší dům čp. 318, je nízký zděný komín. Na levé straně střechy přístavku. je pak vysoký zděný komín, v němž je zasazen ještě vyšší trubkový.