dům čp. 825 (ze souboru domů dělnické kolonie)

Dům čp. 825 je jihozápadní částí trojdomku, tvořeného domem čp. 191, domem čp. 840 a domem čp. 825. Dům čp. 825 je přízemní zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu – s přístavkem uprostřed jihovýchodního průčelí. Vpravo od přístavku je jednoosá část jihovýchodní fasády vlastního domu – je zde dvojité dvoukřídlé dřevěné okno s vnějšími křídly v líci a s křídly, rozdělenými dvěma vodorovnými příčlemi. Vlevo od přístavku je stěna vlastního domu zakrytá dvoustěnnou bedněnou přístavbou zádveří. Na jihozápadní straně jsou novodobé jednokřídlé dveře, na straně jihovýchodní je sdružené dřevěné okno. Tvoří ho dvě dvoukřídlá dřevěná okna vedle sebe, s poutcem oddělenou horní částí. Přístavek má severovýchodní a jihovýchodní stěnu bez otvorů, na jihozápadní straně je uprostřed stěny menší obdélný okenní otvor. V části stěny pod oknem chybí omítka – je tak vidět konstrukce přístavku. Jde o zdivo z různě velkých či různě kladených cihel, vně líce jsou rozmístěná tři viditelná širší, svisle položená prkna, tvořící podklad pro omítku přístavku. Jihozápadní (štítové) průčelí lemují lizény – včetně trojúhelného štítu. Budova je na této straně stažená železnými táhly – jedním vodorovným v dolní části štítu a dvěma svislými, sahajícími až do štítu. Severozápadní fasáda je čtyřosá, všechny osy vyplňují novodobá okna ve špaletě. Dům má sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, krytinou je pásová lepenka. Na jihovýchodní straně jsou ve střeše dvě, symetricky rozmístěná střešní okna. V hřebeni střechy u štítu je zasazený komín, podobný, avšak vyšší, je také na severovýchodní straně střechy přístavku.