venkovský dům

Chalupa čp. 2 se nachází ve strání nad zástavbou, při cestě k hradu, poblíž roubené zvoničky. Jedná se o cele roubené přízemní stavení obdélného půdorysu, s komorou kolmo napojenou na podélné průčelí a vystupující tak z půdorysu. Hlavní, ke zvonici orientované štítové průčelí má dvě obdélná, v líci osazená, svisle půlená okna. Štít je bedněný, s podlomením a plovalbičkou, na ose štítu je do podkroví vedeno obdélné, do šesti tabulek členěné okno. Podélné vstuúpní průčelí je chráněno přesahem střechy, podepřeným podstávkou a novodobě i sloupky na okraji, propojenými s ozdobně vyřezávaným zábradlím zápraží asi z poč. 20. stol.. Roubení obíleno, průčelí a zadné stěna opatřeny omítkami. Krytina střechy: eternit, nad přístavbou komory asfaltová lepenka. Trojdílná dispozice protažena v ose pod jednotným zastřešením o bedněnou kůlnu či dřevník.