socha sv. Jana Nepomuckého

Socha světce je umístěna uprostřed parčíku na Jiráskově náměstí. Je osazena na hranolovém soklu s profilovaným zakončením. Střední hranolový podstavec je orientovaný na výšku a na čelní stěně nese ve čvercovém vpadlém zrcadle reliéf jazyka sv. Jana, který vyzařuje kruh paprsků, zakončených stylizovanými oblaky. Pod zrcadlem, stejně jako na bocích soklu jsou špatně čitelné latinské nápisy s chronogramy. Nad podstavcem je výrazná římsa a nad ní sokl sochy s nápisem: "Sv. Jene Nepomucký oroduj za nás!" a dalším: "Opraveno L.P. 1931" v zadní části. Socha stojí na nízkém plintu. Sv. Jan má na sobě tradiční dvě vrstvy kněžského roucha, zakončeného u kolen širokou krajkovou bordurou. Přes ramena má kožešinový pláštík, svázaný pod krkem symetricky provázkem se střapci na konci. Na hlavě má biret. Socha v mírném kontrapostu má klidnou drapérii, splývající rovně podél těla. Pravou rukou drží konec kříže, který má přiložený diagonálně k hrudi a pod rameny, přes tělo Ukřižovaného, jej přidržuje levou rukou. V pravé ruce drží také palmovou ratolest.