kostel sv. Petra a Pavla

Rozměrná jednolodní orientovaná stavba, postavena ze smíšeného zdiva, obdélného půdorysu s odsazeným půlkruhově uzavřeným presbytářem. Ze západního průčelí vystupuje v mírném vysunutí čtyřboká věž, ukončená jednoduchou čtyřbokou helmicí krytou eternitem. Průčelí lodi i věže jsou členěna plochými patrovými římsami a ukončena profilovanou korunovou římsou. Okna lodi a presbytáře polokruhová v kamenném ostění s okosenou hranou. V západním průčelí věže jednoduše profilovaný portál s nadpražní římsou na konzolách. V podvěží obdobný portál, s jednoduchou profilací. Datování portálu 1835. Při severní straně kostela je přistavena sakristie obdélného půdorysu, zastřešená valbovou střechou krytou eternitem, vnitřní prostor zaklenut valeně s pěti hladkými lunetami. Presbytář zaklenut konchou, široký triumfální oblouk klenut valeně. V lodi stlačená valená klenba, při západní straně rovně podstropená kruchta nesená dvěma sloupy. Podvěží klenuto valeně s výsečemi. Vnější omítky hladké, vápenné, s cementovým štukem, barva šedá. (Kovaříková, 1987)