městský dům

Řadový nárožní dům v severovýchodním rohu náměstí, dvoupatrový, sedlová střecha, krytina alukryt. Fasáda do náměstí - čtyři okenní osy, dvě střední tvoří rizalit, nárožní bosáž, sokl obložen keramickými obkládačkami, patrová, korunní římsa. Okna pravoúhlá, dřevěná, dvojitá, čtyři tabulková s poutcem, šambrána s plastickým rámem, parapetní římsa mírně přesahuje šambránu, v druhém patře okna s klenákem, parapetní římsa na konzolkách, štuková výzdoba parapetu, střední dvě okna půlkruhově zakončená, mezi nimi nika s bystou J. A. Komenského (?) na konzolách v šambráně zdobené maskaronem. Vstup ve druhé ose zleva, pravoúhlé kamenné jednoduché ostění, dveře rámové dřevěné s výplní, dvojkřídlé. Fasáda do ulice: sedm okenních os, pravoúhlá okna v zapuštěné šambráně.