městský dům

Řadový dům v jižní frontě náměstí, vpravo vedle radnice. 2 NP, 6 okenních os, střecha sedlová, krytina francouzské keramické vařené tašky. Fasáda do náměstí- v přízemí vlevo bosovaný pilastr, vpravo již zničený. Zleva okno, vstupní portál, 3 okna. Okna dřevěná pravoúhlá, dvojitá, čtyřtabulková s poutcem, vnější křídlo osazeno do líce, střední sloupek zdobený. Portál zaklenut segmentem, klenák s rámcem (uvnitř „29“), vrata trojkřídlá (křídla oddělena zdobeným sloupkem), dřevěná, rámovaná s výplní, půlkruhový nadsvětlík. Ve 2. NP nad průběžnou patrovou římsou průběžná římsa parapetní, mezi nimi 6 štukových rámů (v nich obrazec obdélného tvaru). Okna stejného typu jako v přízemí, šambrána s kapkami a klenákem, po stranách fasády pilastry ve formě prázdných rámců.