měšťanský dům

V horní části ulice Husovy se nachází dvoukřídlý, jednopatrový, řadový, okapově orientovaný dům na půdorysu písmene L se sedlovou střechou, přičemž křídlo podél ulice Husovy je historická budova a křídlo směrem do dvora budova novodobá. Středem hlavního křídla domu orientovaného podél ulice prochází chodba zaklenutá valenou klenbou se styčnými lunetami. Z chodby jsou přístupné jak místnosti po obou stranách – napravo místnost s valenou klenbou s lunetovými výsečemi, nalevo místnosti plochostropé – tak zadní křídlo novodobé přístavby. Místnosti v patře jsou plochostropé. Uliční průčelí je v přízemí na střední osu prolomeno pravoúhlým vchodem, po každé straně třemi okenními osami, okna pravoúhlá, v šambránách, opatřena kovanou mříží. V prvním patře je prolomeno 7 okenních os, okna pravoúhlá v jednoduchých šambránách. Fasáda ukončena vyloženou korunní římsou. V sedlové střeše je prolomeno 5 vikýřů do ulice a 2 do dvora, ve dvorní straně orientované na západ předstupuje ve střeše rizalit krytý samostatnou sedlovou střechou, který je prolomen 1 okenní osou ve štítu. Dvorní křídlo domu je orientované kolmo vzhledem k hlavní budově. V koutě mezi oběma křídly je vybudována přízemní přístavba s pultovou střechou a na ni navazující terasa krytá pultovou střechou, přístupná kovovým schodištěm. Přístavba je na terasu otevřená jedním pravoúhlým vchodem a třemi okenními osami, z dvorního křídla vede na terasu jeden pravoúhlý vchod. Dvorní křídlo stojí ve svahu, takže první podlaží odpovídá úrovni suterénu hlavní budovy. První podlaží je prolomeno jedním pravoúhlým vchodem z jižní strany, druhé podlaží prolomeno čtyřmi okenními osami z jižní strany a třemi ze strany západní. Křídlo je kryto střechou sedlovou. Ve štítu jsou prolomeny dvě okenní osy, ve střeše na každé straně čtyři vikýře. Pod hlavním křídlem domu se nachází třípodlažní sklep, v jehož nejnižším podlaží je mikve přístupná zaklenutým obloukem, oddělená od prostoru sklepa kovanou mříží. Všechny sklepy jsou valeně klenuté na pasech. Materiál: kámen, cihla, omítky, krytina - pálená taška