řadový předměstský dům

Patrový řadový dům na obdélném půdorysu s kolmo napojeným dvorní traktem na severní straně a bránou s ohradní zdí na jižní straně. Fasáda členěna pěti osami v pravidelném rozmístění nad sebou. V první ose na pravé straně umístěn vstup, kterým se vstupovalo do původního mázhauzu renesančního domu. Dnes je tento vstup vyplněn neotvíratelnými dveřmi. Okna pravoúhlá. Současná fasáda po redukci zdobných prvků s břízolitovou omítkou s novodobými okny v euro profilech. Podstřešní římsa při modernizaci fasády v roce 1968 směrem do ulice zbavena profilace. Členění podstřešní římsy ponecháno na bočních stranách obytné budovy. K jižní straně domu byla původně přistavěna mohutná zděná brána s obloučkovou atikou, která byla v roce 1968 zbořena a nahrazena novodobou bránou. Uliční fronta ukončena cihlovou ohradní zdí. Dvorní fasáda obytného domu hladká s pravoúhlými okny akcentovanými hladkými okenními šambránami a završena profilovanou římsou. Ve dvoře na severní straně je na obytnou budovu kolmou napojen patrový hospodářský trakt na obdélném půdorysu. Trakt je v přízemí členěn dvěma nestejně širokými oblouky arkádové chodby, z nichž východní je výrazně užší než západní. Původně otevřená arkáda je dnes zasklená. Šambrány jsou zdobeny původními nepravidelně okosenými hranami. Arkádová chodba spojuje dvůr s lisovnou a vinnými sklepy v přízemí dvorního traktu. V prvním patře tohoto traktu se nachází úzká chodba přístupná po venkovním schodišti, otevřená směrem do dvora dvěma stejnými arkádami, dnes zasklenými. Úzkou chodbou zaklenutou křížovými klenbami se vchází do prostorné sýpky s trámovým stropem. Před chodbou novodobá pavlač, která po úpravách v 70. letech 20. století spojila obytný dům s dvorem. Hospodářský trakt je směrem na východ traktován pouze pravoúhlým vstupním otvorem v přízemí původně do hospodářského zázemí domu a v patře menšími pravoúhlými okny původní sýpky. Fasáda hladká ukončena profilovanou římsou. Střecha obytného traktu sedlová, v nárožích přecházející ve střechu valbovou. Dvorní trakt se sedlovou střechou je na východní straně ukončen štítem s drobným čtvercovými větracími otvory. Střešní krytina pálená falcová taška.