socha VII. (alegorie Víry)

Socha má sokl se širší základnou, konkávně se zužujícím středem a přesahující horní oblou římsou. Alegorie Víry je znázorněna jako čelně situovaná ženská postava, stojící na obdélném podstavci. Tělo je lehce esovitě prohnuté, pravá noha je odlehčená. Žena má oblečenou dlouhou sukni a halenu. Sukně je členěna do převážně svislých záhybů, pod látkou jsou patrné nohy. Rukávy haleny jsou u loktů ohrnuté, viditelná část paží je poměrně svalnatá. Na zádech má žena plášť, zakrývající horní část levé paže. Pravý nařasený cíp pláště je provlečený v úrovni pasu šerpou, která ženě vede přes halenu od pravého ramene; pozdvižený pravý cíp pláště je ohrnutý směrem ven. Pod rozevlátým okrajem sukně jsou vidět téměř celé zašpičatělé boty. Obě ženiny paže jsou ohnuté v lokti – na levé dlani spočívá velká silná kniha, otevřená zhruba v polovině (palec je výrazně oddálený), na knize je postaven velký kalich, držený za nohu ženinou pravou rukou. Kalich má nohu dole rozšířenou, okraj je zvlněný. Miskovitá kupa je umístěna v koši, zdobeném rostlinným motivem. Žena hledí široce rozevřenýma očima na kalich. Vlnité vlasy, sčesané z čela, jsou v horní části hlavy stočené do vysokého drdolu, na zádech je výrazná velká lokna. Socha dnes stojí na novém jednoduchém hranolovém soklu.