měšťanský dům

Dům situován na hloubkové parcele v západ. frontě náměstí. Měšťanský rohový jednopatrový dům, pětiosé hlav. a tříosé boční průčelí bez štítu, v přízemí dvě čelní a jedna boční půlkruhovými arkádami otevřenými do náměstí. Průčelí bez štítu, valbová střecha. Podloubí dvě křížová pole s hřebínky. Velice solidní stavba s výstavným štítem, ušlechtilou sgrafitovou fasádou a s členěným vnitřním rozvrhem, odpovídajícím dobovým nárokům. Dům zachoval hmotu a část dispozice výzdoby pozdně renesančního objektu. Na hlavním a bočním průčelí obnovená původní sgrafitová výzdoba s objevenými iluzivními motivy lichého okna a arkýře. Sgrafita obnovená při restauračních pracích v 50. letech 20. století jsou velmi výrazná, neboť mají tmavý podklad.