měšťanský dům

Situován na hloubkové parcele v severní frontě náměstí. Jednopatrový řadový městský dům, s 1 arkádou podloubí do ulice a s plochou sedlovou střechou, hřeben rovnoběžný s ulicí, krytou eternitem. Zdivo převážně kamenné, v patře smíšené, nástavba cihelná, do náměstí sgrafitové omítky, do dvora hladké. Uliční průčelí je v přízemí prolomeno jednou asymetricky položenou stlačenou arkádou podloubí na zděných pilířích s hranolovitým soklem. Levý pilíř je okosený. V hloubce podloubí jsou vlevo vstupní dveře do síně - klasicistní, dvoukřídlé, v segmentovém záklenku, výplňové, šikmo bedněné, se sloupkovou vyřezávanou klapačkou. Vpravo větší historizující výkladec. Nad přízemím kordonová římsa z cihelných přeštukovaných tvarovek. Dvě okna v patře obdélná, čtyřkřídlá v líci (křížení v horní třetině), hlazená šambrána s obrysovým náznakem nadokenní římsy. Průčelí ukončuje nevýrazná římsa s odsazeným simatickým profilem. Plochu průčelí pokrývá sgrafitová omítka: arkádu podloubí lemuje kvádrování, pás pod kordonovou římsou a celé 1. patro zdobí bohatě členěná psaníčka. Pilíře v přízemí jsou po opravě pojednány jako prostá rytá rustika. Dvorní průčelí je hladce omítané, nepravidelně dvojosé, vpravo s přístavkem záchoda s pavlačí v patře. Oproti uliční fasádě se tu okny uplatňuje i mezipatro. Půdní okénka jsou obdobná jako do ulice. Segmentově zaklenutá okna jsou v přízemí a mezipatře dvoukřídlá, šestitabulková, ve špaletě, kdežto v 1. patře jsou trojkřídlá, s příčkou v horní třetině, opět ve špaletě.