váza VI.

Kamenná váza má dole čtvercovou základnu, z níž se zvedá zužující se - a nahoře se opět rozšiřující - noha vázy. Nohu a vlastní vázu odděluje nízký dvoustupňový prstenec. Váza má oblý konvex-konkávní tvar; dole se rozšiřuje, následně zužuje (tento úsek je nejvyšší) a nahoře opět rozšiřuje. Dvoustupňový horní okraj je zaoblený. Na okraji jsou symetricky rozmístěny čtyři rostlinné motivy, přesahující přes okraj nahoře i dole. Provedení motivů je již dnes méně zřetelné. Vázu zakončuje nástavec tvaru zvoncovité pokličky, vrcholící čučkem. Váza má nový betonový základ a nový kamenný hranolový sokl. Materiál: černovický pískovec, lokalita lomu Božanov. Rozměry: výška – 110 cm, plintus - 40 x 40 cm.