tvrz

Zděná budova tvrze je tvořená dvěma částmi na obdélném půdorysu - o nestejné úrovni podlaží. Jihozápadní budova má hlavní římsu níže, než budova severovýchodní. Obě jsou patrové a v interiéru komunikačně propojené (kromě přízemí jihozápadní budovy), navazují na sebe v ose. Na severozápadní straně jsou fasády obou částí v jedné rovině, na jihovýchodní pak fasáda severovýchodní budovy předstupuje – společně tak vytváří půdorys tvaru písmene L. Obě části tvrze budou popsány samostatně. Jihozápadní budova je z větší části bez omítky, takže je vidět její zdivo. To je převážně z lomového kamene, doplněného v menší míře cihlami (z cihel je zdivo kolem jednotlivých otvorů a dále pak pod hlavní římsou). Jihovýchodní průčelí (vstupní) je v přízemí trojosé, v patře dvojosé. V přízemí je ve střední ose obdélný, segmentově zakončený vstupní otvor. Po obou jeho stranách je obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor. V patře jsou v obou osách, situovaných jinak, než v přízemí, velké obdélné okenní otvory. Stěnu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Jihozápadní (levé boční) průčelí je v přízemí bez otvorů, v patře jsou dva obdélné okenní otvory – dnes zazděné. Hlavní římsa chybí. Dolní část severozápadní fasády není pro náletovou zeleň dobře patrná, v patře je zhruba uprostřed stěny zazděný obdélný okenní otvor. Fasádu zakončuje hlavní římsa. Také severovýchodní budova je vesměs bez omítky – je tak odhalená struktura zdiva. Přízemí je opět kamenné, s cihlami kolem otvorů, patro je celé cihelné. Jihovýchodní průčelí (vstupní) je v přízemí dvouosé, v patře pak čtyřosé – jednotlivé osy nejsou umístěny zcela symetricky. V přízemí je v levé ose obdélný vstupní otvor, zakončený stlačeným obloukem. K otvoru vede v ose situované jednoramenné schodiště, tvořené třemi stupni. V pravé ose je obdélný okenní otvor. Všechny čtyři osy patra vyplňují obdélné okenní otvory – levé dva jsou blíže sebe, než dva pravé. Vzhledem k tomu, že severovýchodní budova oproti jihozápadní na této straně předstupuje, je vidět část jejího jihozápadního průčelí. U jižního nároží je zde opěrák, v přízemí zazděný obdélný otvor a další podobný pak v patře (opět umístěný oproti přízemní ose nesymetricky). Dolní část severovýchodního průčelí budovy je zakrytá náletovou vegetací, v patře je jeden obdélný okenní otvor. Všechny obdélné otvory severozápadní fasády jsou dnes zazděné. V přízemí jsou to otvory čtyři – dva krajní jsou nižší, než střední dva. V patře jsou otvory tři, jejichž umístění neodpovídá přízemí - levý otvor je nižší, než oba zbývající. Obě budovy mají polovalbové střechy, kryté taškami.