kříž

Na nízké kamenné podestě spočívá kvádrová základna s probranými rohy, která přechází přes zvonovnici ve čtyřboký sokl ve formě vertikálně orientovaného hranolu s bočními volutovými křídly. Na čelní straně soklu obdélné pole, rámované provazci a pásy perlovce s rozetami v rozích, v němž se nachází reliéfně provedená figura Bolestné Panny Marie. Sokl je završen vyloženou profilovanou římsou, na čelní straně segmentově vzedmutou, pod níž jsou osazeny dvě okřídlené andílčí hlavičky na oblačné základně. Nad římsou navazuje vysoká podnož kříže, složená z nízkého čtyřbokého profilovaného soklu a čtyřbokého pilíře tvaru komolého jehlanu, ve spodní části konvexně vydutého, završeného vyloženou profilovanou římsou. Vydutá spodní část je dekorována reliéfními akanty, na čelní straně ve vpadlé výplni jsou pak reliéfně provedeny nástroje Kristova umučení. Na vrcholu pilíře je upevněn litinový kříž s plastickým zlaceným korpusem. Dekorativně provedený kříž má trojlisté ukončení břeven, pod korpusem osazena oválná kovová nápisová tabulka. Na čelní straně kvádrové základny soklu dochován německý nápis v novodobé kurzivě s donací kříže.