sloup se sousoším Panny Marie s Ježíškem

Na trojstupňové kamenné podnoži obdélného půdorysu je umístěn mohutný čtyřboký sokl. Širší hranolová základna přechází přes oblounovou římsu v užší střední část soklu, jejíž stěny jsou mírně konkávně projmuty. Sokl je završen vyloženou profilovanou římsou, na bočních stranách podepřenou konzolami. Na soklu je osazen vysoký toskánský sloup s dvoustupňovým hranolovým plintem a kompozitní hlavicí nesoucí sousoší Panny Marie s dítětem. Madona sedí na náročně tvarované oblačné základně. Je oděna ve složitě drapovaném rouchu a dlouhém plášti kryjícím záda. Levicí objímá Ježíška stojícího na její pravé noze, pravici má pozdviženu ve vladařském gestu a původně v ní držela žezlo. Panna Maria i Ježíšek mají na hlavě koruny a jejich hlavy jsou mírně pootočeny vpravo, kam směřuje rovněž jejich pohled. Kvalitní barokní sochařská práce se vyznačuje mistrovskou modelací a charakteristickými vzdutými záhyby bohatě utvářených drapérií.