městský dům

Řadový dům (s parcelou napříč mělkým blokem z ul. Otakarovy do Václavské), jednopatrový, čtyřosý, s fasádou po roce 1900. Středem lichoběžníkové dispozice prochází chodbička, vpředu klenutá dvěma plackami, dále (od ústí schodiště doleva) až ke dvorku klenutá valeně se třemi páry se zalamujících výsečí. Místnost při ulici plochostropá, na levé straně za schodištěm při dvorku prostora valeně klenutá (k průčelí kolmo), na protější straně lichoběžníková místnost s valenou klenbou souběžnou s průčelím s dvojicí zalamujících se lunet. Sklep při levé jižní straně pod celou délkou domu, jedna protáhlá valeně klenutá místnost má klenbu. Dveře novorenesanční s řezbou a kovanou mřížkou (dvoukřídlé). Míry - světlost portálu: šířka 135 cm, výška 235 cm. (autor popisu: J. Herout)