velká sýpka

Sýpka je velká dvoupatrová zděná budova na obdélném půdorysu, napojující se na severovýchodě na dům čp. 32. Její jihovýchodní průčelí (dvorní) je šestiosé, jednotlivé osy jsou rozmístěné symetricky. V přízemí je v ose první zleva vstup – nové jednokřídlé dřevěné dveře obdélného tvaru, nahoře ukončené do segmentového oblouku. Dvoje podobné dveře jsou i v ose páté zleva, v ose šesté zleva (tj. v pravé krajní ose) jsou vysoká nová dvoukřídlá dřevěná vrata, zakončená půlkruhovým obloukem. Ve zbývajících třech osách přízemí jsou menší obdélná okna ve špaletě. Podobná, avšak menší a orientovaná na šířku, se nacházejí v osách prvního patra, a to první, druhé, čtvrté a páté zleva. V ose třetí zleva a pravé krajní je obdélný, nahoře půlkruhově zakončený otvor – jeho hořejšek sahá do úrovně horního okraje oken, dole je protažený (snad šlo původně o podávací otvor). Všechny osy druhého patra vyplňují obdélná, na šířku orientovaná okna ve špaletě. Budova velké sýpky je o něco vyšší, než dům čp. 32, je tak vidět malá část jejího jihozápadního štítu – bez otvorů. Sýpka má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Na jihovýchodní straně jsou ve střeše symetricky rozmístěná čtyři volská oka.