kolny

Kolny jsou zděná budova na protáhlém obdélném půdorysu, napojující se v ose na jihozápadě na objekt kovárny. Severozápadní průčelí budovy (směřující do dvora usedlosti) je osmisoé, jednotlivé osy (až na jednu výjimku) vyplňují obdélné dveřní otvory v jednoduché šambráně. Otvory, opatřené jednokřídlými prkennými dveřmi, jsou různě vysoké. V ose první, třetí a čtvrté zleva jsou středně vysoké, v ose páté a šesté zleva jsou o něco nižší a v ose sedmé a osmé zleva (tj. první a druhé zprava) jsou nejvyšší. V ose třetí zleva se nachází malý obdélný okenní otvor, nad dveřmi v ose šesté zleva je rovněž obdélný podávací otvor, uzavřený prkennými jednokřídlými dveřmi. Objekt má sedlovou střechu, krytou dvojitě kladenými bobrovkami.