krucifix s Pannou Marií Bolestnou

Na hranolovém soklu trojdílný podstavec s přední částí segmentovitě vypouklou a předstupující. Po stranách masívní volutová křídla, nepravidelně tvarovaná, lemovaná páskou a plošně dekorovaná rostlinnými motivy, střapci a květinami. Boky volutových křídel jsou plošně zdobeny ve spodní části píšťalami, ve střední části otáčenými akantovými listy a rozetou, horí část křídla je stáčená jako balteus. Pod horní volutou z pravého boku nápis: "Za pana fararze Josefa Ullricha", na levém boku: "Nákladem Floriána Doleczka". Přední část podstavce je vydutá, s reliéfem planoucího srdce v rokajovém rámování, s vázou (kalichem) na soklu. Podstavec je ukončen masívní profilovanou římsou, která je uprostřed vzdutá do segmentu, pod vzdutím římsy je rostinný stáčený motiv se střapcem. Ve středu podstavce nad římsou je na projmutém profilovaném soklu vztyčen kříž s korpusem Krista. Ramena kříže jsou ukončena trojlistem. Kristus je oděn bederní rouškou, hlavu má skloněnu k pravému rameni. Před křížem stojí sv. Máří Magdalena v kontrapostu, se spjatýma rukama na hrudi. Po stranách kříže na volutových soklících dva klečící a plačící andílci, levý má sepjaté ruce, pravý si rouškou utírá oči. Kříž tojí na 4 kamenných stupních, na okraji prvního stupně jsou osazeny dvě pískovcové koule na čtyřbokých soklících. Ve spodní části podstavce nápis: "Pohleď a rozvaž často, je-li bolest jako bolest má". Všechny nápisy jsou polychromovány.