sýpka

Přízemní budova do ulice 2 osy, okna segmentově zaklenutá kolem šambrány, nad okny rovná římsa, na koncích ukončená a něco níže. Ve štítu jedno okno lomeně zaklenuté, kolem šambrány, nalevo a napravo jedno slepé okno se šambránami. Nad tím letopočet 1872. Kolem štítu obíhá rovná římsa. Pravý bok 2 osy, dole 2 okna bez šambrán, nad tím 2 okna se šambránami sefmentově zaklenutá. Vzadu rozšíření čelně 1 osa, dole dveře, nad tím okno, zprava 1 osa - čtyřtabulkové okno. Levý bok - 1 osa, dole dveře, nad tím okno segmentově zaklenuté se šambránou, zadní část nižší - 2 osy, 1. osa dveře, 2. osa okno. Pod střechou rovná korunní římsa, střecha sedlová, hřeben kolmo do ulice, ražené tašky, bobrovky. (PhDr. Paukrt, VI. 1983) Poznámka k bodu Vlastník: Vlastimil a Vlasta Binko, V Peklovcích 455, 566 01 Vysoké Mýto Václav a Jitka Richterovy, Prokopa Velikého 715, 566 01 Vysoké Mýto