sbor Církve československé husitské

Kostel je neorientovaná (obětní stůl je na západní straně) zděná hladce omítnutá jednolodní stavba na obdélném půdoryse pod sedlovou na západní straně valbou opatřenou střechou dvojitě krytou pálenými bobrovkami na řídké laťování. Při východním štítu je střecha opatřena poměrně nízkou dnes šedými čtvercovými eternitovými šablonami pobitou hranolovou věží pod nízkou plechem krytou stanovou střechou vybíhající ve špici s hranolovou makovicí. Věž je postavena jako zvonice – na každé straně má vedle sebe po dvou oknech osazených vodorovnými dřevěnými žaluziemi, zvonů však ve věži není. Hlavní východní štítové průčelí je tříosé, vodorovně členěné profilovanou hlavní římsou a svisle čtyřmi pilastry, které procházejí hlavní římsou a člení i trojúhelný štít. Nad hl. římsou mají pilastry v úrovni okapu střechy jednoduše profilované římsy mezi nimiž a hl. římsou jsou ozdobeny vystouplými obdélnými zrcadly. V prostřední ose je hlavní vstup tvořený portálem s ušima s kapkami a do špice vybíhající profilovanou nadokenní římsou osazený ven otvíravými v líci osazenými dvoukřídlými levými rámovými dveřmi o osmi výplních. V postranních osách je po obdélném nahoře a dole půlkruhem zakončeném okně s profilovanou šambránou. Stejné šambrány mají i tři termální okna nad hl. římsou, jsou však doplněny hlavními klenáky. Ve středu štítu je v vpadlém obdélném zrcadle vysoký reliéf kalicha postaveného na zavřené Bibli. Jižní podélné boční průčelí má sedm pilastrů, které je člení do šesti polí, z nichž ve čtyřech středních (o něco širších) je po obdélném vysokém nahoře půlkruhem zakončeném okně – šambrány jako výše uvedené s hlavním klenákem. Poměrně mohutná hlavní římsa je těmito okny přerušována, tak, že tvoří na třech pilastrech hlavice. Průběžná je až jednoduše profilovaná, podstatně drobnější římsa podokapní. Mezi těmito římsami mají pilastry vystouplá obdélná zrcadla. Západní zadní průčelí má pouze střední rizalit. Severní podélné boční průčelí má pouze v koutě při faře ven otvíravé v líci osazené dvoukřídlé levé rámové dveře o osmi výplních. Všechna okna chrámu jsou dvojitá dovnitř otvíravá a ve špaletě osazená.