socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán stojící v kontrapostu s nakročenou pravou nohou, oděný v kanovnickém rouchu (tj. v klerice, rochetě a mozettě) s biretem na hlavě. Obě ruce má spjaty před tělem v gestu modlitby, zatímco andílek, letící u jeho pravého boku, mu podává krucifix. Hlava figury je pootočena k pravému rameni a mírně skloněna a světcův pohled směřuje ke kříži. Subtilní štíhlá postava s drobnou hlavou na dlouhém krku a jemnými rysy má již prvky směřující k formálnímu projevu rokokového stylu. Kolem hlavy světce kovová aureola s pěti hvězdami. Socha je osazena na vysokém čtyřbokém soklu, umístěném na vyšší zděné podestě. Širší kvádrová základna, ukončená složitou profilací nese čtyřboký, směrem dolů mírně se rozšiřující sokl, jehož stěny jsou mírně konkávně prohnuty. Sokl je završen vyloženou profilovanou římsou. Stěny soklu člení ryté rámy redukovaného kasulového tvaru, na čelní stěně rytý nápis: Heiliger / JOHANN / bitt für uns / Renovirt / 1884. Pod ním rytý letopočet 1762. Mezi číslicemi 17 a 62 dochováno již nečitelné reziduum liter či číslic.